Cum gândește omul, de James Allen - inspirație pentru lectură

 


Inspirație pentru lectură

Titlul cărții: Cum gândește omul
Autorul: James Allen
Editura: Act și Politon
Localitatea: București
Numărul de pagini: 92 
Anul apariției: 2016 
ISBN: 9786068637129
Format: 165 x 110 mm 
Tipografia: Lumina Tipo 

Cum îl cunoaștem pe autorul James Allen

Din Anglia natală în care a trăit în perioada 1864-1912, James Allen ne-a transmis un mesaj atemporal, prin cartea sa ”Cum gândește omul”, despre faptul că omul este creatorul propriului destin și a propriului caracter prin gândurile bune și mai puțin bune pe care le emite și pe care le ruminează în minte.

Filozof și scriitor al timpului său, James Allen a publicat mai multe lucrări din care putem să ne ghidăm pentru o viață mai bună: 

  • As a Man Thinketh (Cum gândește omul);
  • The Path of Prosperity (Calea spre prosperitate);
  • Above Life s Turmail (Despre zbuciumul vieții);
  • The way of Peace (Calea păcii);
  • The Mastery of Destiny (Stăpânirea destinului).

Prin scrierile sale, James Allen și-a împlinit visul declarat:

”Și am visat să scriu cărți care să îi ajute pe oameni, bărbați sau femei, bogați sau săraci, educați sau needucați, cu experiență de viață sau nu, să găsească înlăuntrul lor sursa succesului, fericirii, împlinirii, adevărului fără margini ... iar acum trimit în lume aceste cărți într-o misiune de vindecare și binecuvântare ...”.

Despre cartea ”Cum gândește omul”, de James Allen

Dacă vreodată ți-ai adresat întrebări despre propriul mod de gândire, despre faptul că fluxul gândurilor nu se oprește niciodată, că de cele mai multe ori nu l-ai putut controla, ori nu ai știut de unde îți vin anumite gânduri, atunci cartea ”Cum gândește omul”, de James Allen, îți va desluși astfel de mistere.

Îți va explica faptul că noi înșine suntem creatorii gândurilor noastre și că trebuie să ne îngrijim de curățenia minții întocmai cum un grădinar se îngrijește de plivirea buruienilor dăunătoare din grădina sa pentru ca plantele utile să se dezvolte bine. Citește textul exact din carte și reține această metaforă pentru a o utiliza ori de câte ori gândurile tale nu îți mai plac și nu te fac să te simți bine.

Subiectele abordate în carte sunt complexe și se axează pe gânduri, gândire și conținutul acestora, efectele gândurilor, modalități de corectare și controlare a gândirii în moduri corecte și folositoare:

  1. Gândire și caracter
  2. Efectul gândirii asupra circumstanțelor
  3. Efectele gândurilor asupra sănătății și corpului
  4. Gând și scop
  5. Gândul, factor al realizării
  6. Viziuni și idealuri
  7. Serenitate

Oferă-ți timp pentru lectură și reflecții personale asupra textului și ia aminte la învățăturile și îndemnurile motivaționale pe care le transmite autorul. Înainte de a acorda prea multă atenție circumstanțelor neplăcute ale vieții, concentrează-ți eforturile pentru atingerea obiectivelor personale:

”Visurile nasc realități. Cea mai mare realizare a fost, la începutul ei și pentru o vreme, un vis. ... Circumstanțele tale pot fi ostile, dar nu vor rămâne astfel, atât timp cât ai un ideal și te lupți să ajungi la el.”

Fragment audio din cartea ”Cum gândește omul”, de James Allen

Descoperă un fragment audio din textul cărții ”Cum gândește omul” de James Allen care a fost publicat pe canalul de Youtube ”Timp liber - Free time” atașat acestui blog. În timpul celor 10 minute de lectură vei înțelege de ce este important să ai mereu la îndemână, în biblioteca personală, această carte despre conținutul gândirii și corectarea acesteia.


Perspective sau reflecții personale asupra cărții

Mi-ar plăcea să cred că lecturarea acestei cărți și învățămintele desprinse din conținutul textului mi-au corectat eventualele erori din modul de gândire suficient de mult încât să devin un creator și un stăpân chibzuit al propriului destin. Reiau cu plăcere lecturarea unor pasaje la întâmplare din această carte sau o recitesc cu interes atunci când am nevoie de sfaturile unui prieten bun referitoare la modul în care percep și gestionez diferitele circumstanțe de viață menite să facă gălăgie în minte și în suflet.

M-a prins în mreje de câteva ori cartea lui James Allen, ”Cum gândește omul”, iar dacă azi gândesc mai bine sau mai corect i se datorează în bună măsură. Este una dintre cărțile de dezvoltare personală și motivaționale pe care am citit-o, am recitit-o și pe care o recomand cu căldură și încredere oricărei persoane. Un plus l-a avut faptul că este dimensiuni reduse și foarte concisă, cu conținut util.

Pe vremea școlarizării mele nu se preocupa sistemul de învățământ să ne învețe cum să gândim corect și folositor propriei persoane și celor din jur în moduri care să conducă la dezvoltarea personală așa cum o cunoaștem azi. Indiferent de sistemul politic în care ne-am aflat la un moment dat, apreciez că o astfel de educație ar fi trebuit făcută într-un cadru instituțional pentru ca binele personal primit astfel să se reflecte mai târziu, la vârstele maturității, într-un bine general.

Invitație la lectură

Te invit să citești această carte în format mic, dar cu un conținut interesant, explicativ, un adevărat ghid inspirațional, care poate aduce o contribuție importantă la înțelegerea fenomenului și fluxului gândirii și la dezvoltarea personală.

O vei găsi în librăriile online Libris, Cărturești, Cartepedia, Act și Politon, Delfin sau altele. Un link spre carte vei găsi în primul comentariu la videoclipul prezentării unui fragment audio din conținutul cărții ”Cum gândește omul” de James Allen pe canalul de Youtube ”Timp liber - Free time”.

Indiferent din care librărie online o vei achiziționa, citește-o până la înțelegere profundă și păstreaz-o aproape de tine mereu pentru a o răsfoi atunci când gândurile neplăcute, nepotrivite sau repetitive te urmăresc ca să îți strice liniștea și buna dispoziție.

Îți mulțumesc pentru că citești acest blog! Sper să găsești aici inspirația pentru lectură pe care o căutai.



Comentarii

Trimiteți un comentariu